Zoeken

Omgeving Bungalowpark Drouwenerzand

De omgeving

Het bungalowpark 'Drouwenerzand' ligt op een van de mooiste plekjes in Drenthe op de Hondsrug tussen de dorpen Borger en Gasselte. De Hondsrug is een uniek gebied in Europa. Wist u dat er minstens 23 ijstijden zijn geweest? De eerste begon ongeveer 2,5 miljoen jaar geleden. In de voorlaatste ijstijd is dit unieke natuurgebied ontstaan. De hunebedden die u hier vindt, stammen uit die ijstijd. De keien zijn door de enorme kracht van het ijs meegekomen vanuit Scandinavië naar Drenthe. De rivierstromen onder het ijs zorgden voor de heuvels (ruggen) in het landschap. Daar komt de naam Hondsrug dan ook vandaan. Best bijzonder om te bedenken dat hier toen gewoon mammoeten rondliepen!

Tegenover het bungalowpark vindt u één van de weinige actieve stuifzandgebieden in Drenthe: Het Drouwenerzand. Ruim 200 hectare bos en stuifzand met een groot begrazingsgebied van een kudde Drentse Heideschapen.

Tijdens uw vakantie of weekendje weg op Bungalowpark Drouwenerzand kunt u in de omgeving heerlijk genieten van een wandeling of fietstocht door de besloten Drentse bossen, over de heide of door het Beekdallandschap van de Drentse Aa.  Er is een uitgebreid fietsnetwerk. Rijd van knooppunt naar knooppunt, volg een mooie vaste route of laat het aan het toeval over. U komt hier altijd uit op een mooie plek!

Als wandelliefhebbers kunt u hier uw hart ophalen. Het ene moment staat u midden in een paarse zee vol heide. Even later wandelt u door oude bossen, om vervolgens te genieten van een kopje koffie op een gezellig Drents Brinkplein van één van de vele idyllische dorpjes die Drenthe rijk is. Door de vele wandelpaden kunt u alle kanten op. En de weg wijst zich hier vanzelf!  

Bent u een liefhebber van cultuur? Ook dan is er genoeg te beleven in Drenthe. Het Drents Museum staat bekend om zijn spraakmakende exposities, maar heeft ook een uitgebreide vaste collectie. ‘Museums Vledder’ herbergt een paar musea waaronder het museum van de Valse Kunst. Museumdorp Orvelte en het van Gogh-huis in Veenoord mogen niet op uw lijstje ontbreken.

In het Hunebedcentrum is van alles te ontdekken over dé iconen van Drenthe.

En bijvoorbeeld Wildlands Adventure Zoo in Emmen, het Nationaal Gevangenismuseum Veenhuizen, Museum de Proefkolonie Frederiksoord, het Veenpark en het Boomkroonpad zijn niet alleen leerzaam en interessant, maar kinderen beleven er ook een geweldig dagje uit!

Er is in Drenthe te veel te doen en te zien om op te noemen. Maar zeker is dat of u nu van rust en natuur houdt, een cultuurliefhebber bent of actief bezig wilt zijn (of van alles wat), in Drenthe bent u altijd op de juiste plek! 


Leuke weetjes als je een vakantiehuis in Drenthe kiest: Drenthe is de dunst bevolkte provincie van Nederland. Er wonen nog geen half miljoen mensen op een gebied van ruim 2600 km2.
Lokale specialiteiten zijn Drentse bakbloedworst, heidelikeur en kniepertjes. Het Drents is een dialect van het Nedersaksisch en dus officieel erkend als regionale taal.